1600 bezoekers genieten van De Passion Horst a/d Maas

Lottum Cultuur 9 april 2023

Zo'n 1600 bezoekers genoten afgelopen week van De Passion Horst aan de Maas. Woensdagavond was de eerste van drie uitvoeringen in de de Heilige Gertrudiskerk van rozendorp Lottum te zien. 

De bezoekers konden volop genieten van de op het paasverhaal gebaseerde voorstelling met muziek, zang en vertelkunst.

Indrukwekkend spektakel

Onder muzikale en artistieke leiding van Roel Verheggen stonden 5, 6, en 7 april ruim 100 musici garant voor een afwisselend en indrukwekkend spektakel. Vrijwel alle deelnemers zijn afkomstig uit de gemeente Horst aan de Maas. Vocale solisten Roy Verbeek, Petri Vullings, Jolanda Versteegen en Miel Hoeijmakers werden muzikaal ondersteund door zowel combo, symfonieorkest en koor. 

Vertellers

Verder leverde ook de groep Angels Rule een belangrijke bijdrage aan de concerten. De vertellers Lucie Geurts en Ron Bosmans brachten het klassieke lijdensverhaal vanuit het thema “De kus van Judas” met een vertaling naar het heden. 

Magisch

Roel Verheggen kijkt terug op een waanzinnig spektakel. ‘’Soms een gekkenhuis, maar wat geeft het een energie om dit met zoveel fijne en getalenteerde mensen te mogen doen. Passion was in alle opzichten magisch’’.