2023 AMUSE: Rotary Club Horst a/d Maas wil veel geld ophalen voor strijd tegen kanker

Horst Cultuur 15 maart 2023

Rotary Club Horst aan de Maas organiseert komende zondag 2023 AMUSE; een culinair fundraising evenement met een benefiet veiling in ’t Gasthoês van Horst. Dit om zo véél mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en voor Stichting Kankerpraat.

Kinderen

In het Prinses Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht, werkt ook Chirurg Marc Wijnen uit Horst. De Chirurg werkt aan het verbeteren van de operatiemethoden bij kinderen met een kwaadaardige tumor, en probeert diverse innovatieve operatiemethoden geschikt te maken voor de vaak kleine kinderen die hij opereert. 

Stichting Kankerpraat

Verder wordt er zondag ook geld opgehaald voor Stichting Kankerpraat uit Horst. Deze stichting wil anderen die geraakt zijn door kanker actief telefonisch benaderen en vroegtijdig samen de ziekte en alles daaromheen bespreekbaar maken. De stichting bestaat uit vrijwilligers die zelf ook kanker hebben (gehad) of op een andere manier geraakt zijn door kanker.

Veiling 

Iedereen is zondagmiddag tussen 15.00 en 19.00 uur welkom om op een gezellig opgezet horecaplein diverse, heerlijke amuses, hapjes en drankjes te bestellen bij lokale standhouders. Er wordt eveneens een veiling georganiseerd met echt unieke items en ervaringen waar op geboden kan worden. Kijk voor meer informatie op: www.amusehorstaandemaas.nl.