50e verjaardag met een koninklijk tintje in Melderslo

Horst Melderslo Algemeen 7 september 2022

De 50ste verjaardag van Patrick Metselaars uit Melderslo kent wel een heel ‘koninklijk tintje’. Patrick zag vorige week Abraham, en in zijn voortuin werden gigantische cijfers 50 neergelegd. Het bijzondere hieraan is dat deze twee cijfers vijf jaar terug gemaakt zijn door een bedrijf uit Horst, dit speciaal voor Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander…..ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. 


Patrick is werkzaam bij Plasticense, verwerker van onder andere piepschuim en overige kunststoffen voor maatwerk design.”De cijfers zijn bij ons bedrijf gemaakt voor de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander op de Dam In Amsterdam, en lagen dus al een jaar of vijf in de werkplaats’’, vertelt Metselaars. Collega’s van de kersverse Abraham hebben de cijfers van ruim 150 kg per stuk in de voortuin aan de Rector Mulderstraat neergelegd. “Toen we vorige week terug kwamen van vakantie lagen ze tot onze verbazing voor in de tuin, erg leuk’’. 


Speciaal

Bewoners uit de straat hebben het vervolgens mooi versierd. ‘’Dit doen we eigenlijk alleen bij speciale verjaardagen, bijvoorbeeld als iemand 80 jaar wordt ’’, zegt een buurtbewoner uit de straat. ‘’Echter was dit ook wel heel speciaal’’. De gigantische cijfers worden deze week weer weggehaald uit de tuin en gaan voorlopig terug naar Plasticense. Eigenaar Ruben Vullings van het bedrijf uit Horst heeft nog geen idee wat hij er mee gaat doen.