Actie voor jonge vluchtelingen op Lesbos: kleding en wandelwagens gezocht

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 3 juli 2023

Ankie Gooren-Vermeeren is druk bezig met het inzamelen van kledingpakken voor kinderen op de vlucht op Lesbos. Ze roept mensen op om kleding en wandelwagens te doneren voor deze jonge vluchtelingen. 

Stel je voor, met twee kinderen onder je vleugels verlaat je in de nacht je huis op zoek naar veiligheid. Met een klein tasje vol meest kostbare dingen begin je aan de grote reis op zoek naar veiligheid. Dan kom je na een turbulente reis vervolgens aan op Lesbos, een plek die alles behalve fijn is en waar ook geen kleding is voor je kroost. 

Because We Carry 

Ankie, die zich via de Stichting Because We Carry al jaren inzet voor de vluchtelingen op het Griekse eiland is op zoek naar kleding en wandelwagens. “Open de deuren van de kast van je kind(eren) en maak aan de hand van ons lijstje een pakket. Je kunt natuurlijk ook alle items van een pakket bij elkaar sprokkelen als je geen ouder of verzorger bent. Iedereen kan immers helpen. Je maakt een pakket op maat voor een meid, jongen of een gender neutraal setje. Doet er een stevige strik om met een goed leesbaar kaartje met daarop de leeftijd/geslacht voor wie het bedoeld is’’. 

Inleveren 

Tot en met volgende week donderdag mag je op de Crommentuijnstraat 13 in Meterik. kledingpakketten en/of wandelwagens inleveren. Dit kan 24/7, is er niemand thuis, dan staat er onder onze carport een bak waar het in mag. Let wel op: Het pakket is compleet, fris en schoon, en heeft geen gaten of vlekken. Verder kloppen de items bij elkaar qua maat, en hangt er een duidelijk en stevig kaartje aan.

Actie voor jonge vluchtelingen op Lesbos.jpg