Adventswandeling door Melderslo

Melderslo Zien & Doen 14 december 2022

Openluchtmuseum de Locht organiseert op zondag 18 december een korte adventswandeling door Melderslo. Na een bezoek aan de kerk van de H. Oda en het Vlasven brengt de route je terug in het museum, dat prachtig in kerstsfeer is versierd. Kom gezellig met de familie genieten van kerstmuziek, kerstverhalen en heerlijk versgebakken brood en glühwein. Kinderen kunnen een adventslichtje maken.

De wandelroute van circa 1,5 kilometer kan worden gestart tussen 11:00 en 13:30 uur. In dit tijdsbestek wordt de route uitgegeven bij de entree van het museum. 

Bezienswaardigheden

Onderweg bevinden zich enkele bezienswaardigheden; in de kerk van de H. Oda is een kerstgroep aanwezig en in het Vlasven vertelt iemand van Stichting Geschiedenis Melderslo over de historie van dit gebied. Via de achteringang kom je weer terug in het museum dat volledig in kerstsfeer is versierd. Iedere ruimte ademt de sfeer van kerst.  

Er klinkt kerstmuziek, ambachtslieden tonen hun vakmanschap, in de kapel zingt a-capellakoor Chill uit Venray en er worden verhalen verteld. Wanneer je de geur van ons versgebakken kerstbrood ruikt, krijg je vast trek. Drink gezellig een glaasje glühwein en geniet van versgebakken wafels. Kinderen kunnen onder deskundige begeleiding een adventslichtje maken.