America zit na diefstal weer zonder plaatsnaamborden

America Algemeen 23 september 2023

Onbekenden hebben wederom de populaire plaatsnaamborden van het dorp America gestolen. Dit keer heeft men aan de Schiksedijk en Wachtpostweg toegeslagen en het bord ontvreemd. De diefstal is niet de eerste keer. 

Kosten

Volgens de dorpsraad van America gebeurt het meerdere keren per jaar dat er borden gestolen worden. De kosten, al gauw een paar honderd euro per stuk, zijn voor de gemeente. In 2019 werden er plaatsnaamborden teruggevonden die tijdens de carnaval op verschillende plekken in onze gemeente  gestolen waren. De twintigtal borden zijn toen aangetroffen in een aantal keten waar jongeren samenkomen. Ze waren daar volgens de politie ‘ter versiering opgehangen’.

“Hoije wah!” 

Helaas is op de Griendtsveenseweg en Zwarte Plakweg ook het de gele bord met tekst; “Hoije wah!” gestolen en zijn er verschillende borden flink bestickerd. Een flink kostenplaatje voor de dorpsraad wat ze dus zelf moeten ophoesten. ''Blijkbaar is speciale en anti-diefstal-bevestiging nog niet altijd voldoende, de borden worden zelfs met accu haakse slijpers eraf gejat, en wat overblijft zijn de beugels…'', aldus de dorpsraad.