Anita uit Horst wint tweede prijs bij National Geographic Fotowedstrijd

Horst Cultuur 20 november 2022

Anita Verhaegh (62) uit Horst is met haar inzending ‘Tientallen ooievaars in Limburg’ , in de categorie Dier, tweede geworden van de National Geographic Fotowedstrijd 2022. Anita maakte vorig jaar een prachtige foto van enkele ooievaars die hun plekje hadden gevonden in hoogwerkers bij verhuurbedrijf Lumar in Horst.
De vakjury oordeelde eensgezind over de inzending : ‘De mens, de wereld en de natuur komt hier samen. Het gaat al heen lang heel goed met de ooievaars. In dit beeld zie je dat ze in een stedelijk landschap zich ook heel goed voelen’. De fotografiecompetitie is al sinds 2007 een begrip onder liefhebbers. Er komen ruim 10.000 inzendingen binnen met waanzinnige beelden in de categorie Mens, Dier en Landschap. Anita is dan ook blij verrast dat ze met haar foto een landelijke prijs heeft gewonnen.
 

Trofee

‘’Ik kwam de fotowedstrijd enkele jaren geleden tegen via sociale media en zag het ook op televisie’’, verteld Anita. “Ik dacht, de volgende keer stuur ik ook drie foto’s in. Wie niet waagt wie niet wint’’. ‘’En opeens, afgelopen week kreeg ik een bericht dat er een pakket onderweg was. Tot mijn grote verbazing en geheel onverwachts was het een prijzenpakket’’. Naast een glazen trofee heeft de hobbyfotograaf een jaarabonnement op de National Geographic en twee cadeaubonnen ter waarde van 400 euro te besteden bij Cameranu.NL gewonnen.