Arnhemmers trekken aan langste eind bij hockeymannen Horst

Horst Sport 13 november 2023

Afgelopen zondag mochten de Horster hockeymannen richting Arnhem. Nadat sommigen waarschijnlijk hadden genoten van de start van het carnavalsseizoen de dag ervoor wilden ze vandaag dezelfde energie stoppen in de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal, schoot de nummer 2 van de competitie, HCM Arnhem, goed uit de startblokken. Zonder de bal ook maar een seconde af te geven wist Arnhem de eerste goal te prikken.

Veerkracht

Hierna toonde Horst veel veerkracht. De wedstrijd ging in de eerste helft van kant naar kant. Veel aanvallen aan de kant van de Gelderlanders evenals de Limburgers. In het tweede kwart van de eerste helft viel plots de gelijkmaker voor de mannen in geel door Skip Slaats die alert de rebound van de strafcorner binnen tikte. En met deze gelijke stand ging de wedstrijd de rust in. Het tweede hoofdstuk van de wedstrijd brak aan en beide teams zijn gebrand om de wedstrijd over de streep te trekken. Dit viel duidelijk te zien aan de energieke duels die op het veld plaatsvonden. Na weer veel kansen voor beide teams viel uiteindelijk de 2-1 in het doel van Horst. Hierna maakte Arnhem door een knappe solo de 3-1 en moest Horst in het laatste kwart alles uit de kast trekken om nog een punt mee naar huis te nemen. Dit laatste kwart schoot juist Horst uit de startblokken en werd Arnhem flink opgejaagd op eigen helft wat loonde met de aansluitingstreffer! Het aanvallende spel leefde lang door totdat Arnhem knap 2 strafcorners versierde in korte tijd die allebei verdwenen in het net van Horst.

Met luttele minuten over was de opdracht te groot voor de mannen in geel. Goeie pot tegen de Arnhemmers die aan het langste eind trokken. Volgende week spelen ze tegen koploper Rosmalen in eigen huis.