lijn 88 arriva

Arriva start proef met gratis openbaar vervoer in Horst aan de Maas

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 26 maart 2024

Vijfentwintig inwoners van de gemeente Horst aan de Maas mogen als proef een jaar lang gratis gebruikmaken van openbaar vervoer van Arriva in Limburg. Volgens De Limburger gaat het om mensen van wie een indicatie voor Wmo-vervoer werd afgewezen.

Met de proef hopen de provincie Limburg, vervoerder Arriva en Omnibuzz, de toezichthouder op vervoer namens Limburgse gemeenten, dat zij meer gebruik gaan maken van het openbaar vervoer (ov).

Behoefte

De organisaties constateren namelijk dat inwoners die niet in aanmerking komen voor een vervoersindicatie maar wel behoefte hebben aan vervoer, weinig reizen met het ov. Bekeken wordt of het gratis maken van het openbaar vervoer inwoners stimuleert om er in Limburg vaker mee te reizen. Daarnaast geeft de proef ook inzicht in redenen waarom mensen wel of niet met het ov reizen. Deelnemers krijgen daarvoor twee keer een vragenlijst, aldus de krant.