Bakkerij stopt met broodkraam in Tienray na bedreigingen

Lottum Tienray Algemeen 12 november 2023

Bakkerij Smits moet na amper twee weken al noodgedwongen stoppen met de broodkar in Tienray. Dat doet de bakkerij volgens eigen zeggen wegens de meerdere bedreigende berichten die ze hebben ontvangen. 

Uit welke hoek deze bedreigingen komen is niet bekend. 

Mooie kans

De jonge ondernemers en nieuwe generatie van de bakkerij in Lottum en Well, wilde volgens eigen zeggen graag iets extra's toevoegen aan het bedrijf. ‘’We kwamen een foodtruck tegen en hebben deze samen opgeknapt en staan nu sinds 2 weken met veel plezier in Meterik en Tienray. We zijn hier ingestapt met een frisse portie ondernemerschap en niet met de gedachten, dat we hier dorpsbewoners en collega bakkers mee voor het hoofd zouden stoten. Beide dorpen waren nog niet voorzien van een bakker, dus zagen we dit als een mooie kans”, aldus Loes en Rink-Jan. 

Positiviteit

Helaas hebben ze nu meerdere bedreigende berichten ontvangen, en zijn de bakkers genoodzaakt per direct te stoppen met de broodkar in Tienray. ‘’De negatieve bedreigingen zijn het ons niet waard en we willen ons graag focussen op positiviteit. Graag willen we de klanten in Tienray die ons met een warm welkom hebben ontvangen bedanken. We staan graag voor jullie klaar in onze winkel in Lottum & Well en onze broodwagen in Meterik”, aldus de ondernemers.