Basisschool De Brink in Melderslo

Basisschool De Brink in Melderslo scoort 'zeer zwak'

Melderslo Algemeen 9 juli 2024

Basisschool De Brink in Melderslo scoort 'zeer zwak' bij de Inspectie van het Onderwijs. Daarmee is De Brink de enige school in Noord-Limburg die slecht scoort, aldus De Limburger.

Ouder en leerlingen van de school zijn echter dik tevreden en de sfeer is prima.

Inspectie

De inspectie vindt dat de leerresultaten van de leerlingen van De Brink veel lager zijn dan die van scholieren van vergelijkbare scholen. Dat geldt dan vooral voor de vakken Nederlandse taal en rekenen. Verder zou de informatie die de school verzamelt over de ontwikkelingen van de leerlingen beter geanalyseerd moeten worden, stelt de Inspectie voor het Onderwijs.

Ook moeten de leraren in hun lessen meer rekening houden met de verschillen tussen de leerlingen en niet alleen de lesstof afwerken. De leerlingen moeten actiever betrokken worden, stelt de inspectie.

Tevreden

Ouders en leerlingen zijn echter tevreden over de school, schrijft De Limburger. De inspectie stelt dat de schoolleiding gemotiveerd is om het onderwijs op De Brink te verbeteren. Dynamiek Scholengroep, waar de school in Melderslo onder valt, is al bezig met verbeteringen door te voeren. De Inspectie van het Onderwijs brengt volgend jaar opnieuw een bezoek aan De Brink om te zien of er verbeteringen te zien zijn.