De eerste kinderen uit de doorstroomlocatie op De Schakel

Basisschool de Schakel ontvangt eerste kinderen van statushouders van doorstroomlocatie Broekhuizenvorst

Broekhuizenvorst Algemeen 18 april 2024

Basisschool De Schakel in Broekhuizenvorst heeft deze week de eerste kinderen van de doorstroomlocatie ontvangen en aan les gegeven. Bij de school is een mooie ruimte ingericht om deze kinderen te ontvangen en les te gaan geven. 

Met de inzet van velen is er een team samengesteld en is er hard gewerkt aan alle voorbereidingen om de kinderen een goede start te bieden.

Voorlichting

Daarnaast hebben de kinderen van de Schakel voorlichting gekregen in de groepen over het hoe en waarom met betrekking tot de komst van hun nieuwe schoolgenootjes. Ze hebben een leuk welkom bedacht en hebben een welkom in de vorm van handjes met foto's erop gemaakt.

De gemeente Horst aan de Maas vangt tijdelijk vluchtelingen op in de doorstroomlocatie op Kasteel Ooijen in Broekhuizenvorst. Het opvangcentrum gaat statushouders opvangen die aan Horst aan de Maas zijn toegewezen, alsook die van de gemeenten Venlo, Venray, Peel en Maas en Beesel. Die vluchtelingen verblijven maximaal een jaar in Broekhuizenvorst in afwachting van definitieve huisvesting in één van de vijf gemeenten.