Bejaarde inwoonster uit Horst slachtoffer van valse bankmedewerkers

Horst Algemeen 18 juli 2023

Een 85-jarige vrouw uit Horst is maandag slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als medewerkers van de bank. De vrouw kreeg twee mannen aan de deur die zich uitgaven als medewerker van de Rabobank. 

De mannen belde rond 13.00 uur aan bij de woning van de vrouw aan het Kuiperplein. Ze gaven aan dat de vrouw een nieuwe bankpas kreeg en dat hun de oude pas inclusief pincode kwamen ophalen. 

Pinautomaat

Voor het slachtoffer goed en wel besefte wat er gebeurde, waren ze met pas en pincode vertrokken. Tegen de tijd dat de pas werd geblokkeerd was er rond 13.30 uur al een geldbedrag opgenomen bij de pinautomaat van Primera Sevenum. Er is aangifte gedaan bij de politie. 

Signalement

Het signalement van één verdachte is bekend. Het gaat om een man met blanke huidskleur van ongeveer 30 of 40 jaar. Hij had een normaal postuur, was 1.60 groot en had kort donker haar. Volgens de politie worden oudere mensen regelmatig op deze manier opgelicht. 

Waarschuwen

Mensen wordt geadviseerd om hun ouders of grootouders te waarschuwen voor dit soort praktijken. Bankmedewerkers komen nooit aan huis om een pinpas op te halen en er wordt ook nooit gevraagd om een pincode.