Bewoners De Hoogbroek Sevenum in actie voor verkeersveiligheid

Sevenum Algemeen 3 januari 2023

Bewoners van De Hoogbroek, een historische weg in het buitengebied van Sevenum, maken zich zorgen om de verkeersveiligheid in hun straat.

Het is een historische weg die tussen oude boerderijen door natuurgebied de Heesbeemd slingert. Veel wandelaars maken dan ook graag gebruik van deze mooie route. 

Aangezien de weg binnen een 60 km-zone ligt, maken bewoners zich zorgen. Met een Veilig op Weg-campagne vragen zij om rekening te houden met de mensen die hier een ommetje maken en de bewoners van de straat. De boodschap op de borden is daarom Rij jij ook langzamer? Daarnaast is voor automobilisten ook op sandwichborden te zien dat de Hoogbroek een wandelweg is.

Veiliger

Dit is een mooi voorbeeld van een bewonersinitiatief dat op een positieve manier stuurt op gedragsverandering. 60 hoeft namelijk niet altijd 60 te zijn; het is een maximum snelheid. Soms is het beter om wat minder hard te rijden en rekening te houden met de omgeving en andere meer kwetsbare weggebruikers. Samen maken we onze gemeente een stukje veiliger!