BlueBottle geselecteerd voor B.R.U.L.-contest

Melderslo Cultuur 3 november 2023

De band BlueBottle is geselecteerd voor de B.R.U.L.-contest op 18 november in Maastricht. B.R.U.L staat voor Blues en Roots Uit Limburg. De winnaar van deze wedstrijd mag in 2024 The Southern BluesNight in Heerlen openen.

BlueBottle is een band die zijn oorsprong heeft in Melderslo.

Eigen nummers

Vijf muzikanten, waarvan hun muzikale weg zich in 2013 kruiste, besloten om samen als BlueBottle verder te gaan. Al snel begonnen ze eigen nummers te schrijven. Na één van de eerste optredens sprak iemand uit het publiek uit dat ze altijd al graag blues wilde zingen en ook eigen muziek. De gelegenheid deed zich voor dat ze enkele gastoptredens meedeed. Dit beviel zo goed dat BlueBottle vanaf dat moment een zesde lid had: Mai van der Beele. 

Qua muziekkeuze leggen ze zich niet graag vast, vandaar dat het genre als 'blues, rock and beyond' op hun website staat vernoemd. Dit betekent dat ze, naast stevige rock en geladen blues, hun noten onder andere dopen in pop en soul maar ook een vleugje psychedelica niet schuwen. Kenmerkend voor de muziek van BlueBottle is echter een steeds aanwezig rafelrandje.

Album

In april van dit jaar brachten zij hun nieuwe album One Take Barn Sessions uit. Het album is heel bijzonder voor de band, omdat ze het helemaal live hebben opgenomen, in één take. BlueBottle bestaat uit Mai van der Beele (leadzang), Leon Driessen (leadzang en gitaar), Jan Teeuwen (gitaar), Theo Vanmaris (hammond, keyboard en backing vocals), Johan Kleuskens (basgitaar) en Frank Spreeuwenberg op drums.