Blunder: Roeffen nog niet zeker naar Olympische Spelen

Horst Sport 3 augustus 2023

Het is nog niet zeker of Quinty Roeffen uit Horst naar de Olympische Spelen mag. Alles en iedereen dacht dat de vrouwen van de Nederlandse handboogploeg zich op het onderdeel recurve geplaatst hadden voor de Olympische Spelen in 2024. Maar niets is minder waar.

Er is een fout gemaakt in de selectieprocedure.

Halve finale

Roeffen stond samen met Laura van der Winkel en Gaby Schloesser in de halve finale van het WK in Berlijn. Alle halvefinalisten kregen te horen dat ze al geplaatst waren voor de Spelen in Parijs volgend jaar. 

De top drie van het WK plaatst zich en omdat Frankrijk (ook halvefinalist) als organiserend land automatisch geplaatst is voor de Spelen, dacht men dat het ticket automatisch doorschoof naar de overige halvefinalisten. Maar nu blijkt dat alleen het laatste ticket gaat naar het land dat volgend jaar, vlak voor de Spelen, een belangrijk toernooi wint.

Frankrijk

Mocht Roeffen met haar team vrijdag winnen van Frankrijk, dan zijn ze sowieso zeker van een ticket voor de Spelen. Bij een nederlaag gaat het om brons, dat ook toegang geeft voor de Olympische Spelen.