Boerenbonte Kidsparty één groot feest bij De Locht

Melderslo Cultuur 15 april 2024

Afgelopen weekend, zaterdag 13 en zondag 14 april, organiseerden Scouting Limburg, Jong Nederland Limburg en IVN Natuureducatie de elfde editie van de KidsParty op locatie bij Openluchtmuseum de Locht in Melderslo. In het thema van de Locht én de 11e editie (dus carnaval) werd een Boerenbonte Boerenbruiloft georganiseerd waar ruim 1600 kinderen aan deelnamen. 

Gedurende de dag ontdekten de kinderen door spellen en creatieve activiteiten wie er in het onecht gingen trouwen en werden de cadeaus voor het boerenbruidspaar bij elkaar gespaard.  

Gastlocatie

De Locht, voor de tweede keer gastlocatie van de KidsParty, is dé uitgelezen plek om kinderen het plattelandsleven van vroeger, nu en de toekomst te laten beleven. Zo werden er afgelopen weekend Oudhollandse en zelfs Middeleeuwse spellen gespeeld, mochten kinderen de smid, de stoker en de bakker meehelpen, en vonden er verkleedpartijen met kleding van vroeger plaats. De diverse bezigheden werden door de organiserende verenigingen aangevuld met natuur-, educatieve- en creatieve activiteiten. Door deelname aan de spellen en activiteiten spaarden de kinderen cadeaus bij elkaar voor het boerenbruidspaar. Op het einde van de dag vond de boerenbonte broerenbruiloft plaats op het Lochtveld. De organisatie én Openluchtmuseum de Locht kijken terug op een zeer geslaagd weekend; het was één groot feest!  

De Kidsparty wordt jaarlijks georganiseerd door Scouting Limburg, Jong Nederland Limburg en IVN Natuureducatie op een unieke locatie. Doel is om kinderen uit Limburg en daarbuiten een onvergetelijke dag te laten beleven; een dag vol doe-dingen, spel, creativiteit en bijzondere ontmoetingen.