Brandweer meerdere keren uitgerukt voor stookvuren

Sevenum Meterik 112 10 juni 2023

De brandweer is vrijdagavond meerdere keren moeten uitrukken voor stookvuren. Zowel in Sevenum als in Meterik werd de brandweer gewaarschuwd vanwege de vuren.

Achter een tuincentrum aan de Kleefsedijk in Sevenum waren flinke rookpluimen gezien door passanten die de hulpdiensten belden. Ook in Meterik waarschuwden verontruste bewoners de brandweer.

Stookvuur

In Sevenum ging het om stookvuur. De rook trok richting de A67 en de Middenpeelweg. De eigenaar heeft vervolgens met een flinke schep zand met een loader het vuur gedoofd.

Ook in Meterik waarschuwde een passant de brandweer nadat deze metershoge vlammen zag aan de Speulhofsbaan. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse en doodde het vuur. Ook zorgden ze door omliggend groen en bomen nat te spuiten zodat de brand zich niet uitbreidde. De eigenaren zaten nietsvermoedend in de tuin van het vuur te genieten.  

Of beide eigenaren een bekeuring gehad hebben, is niet bekend.

Gevaarlijk

Vanwege het flink aantal natuurbranden en de hoge temperaturen is de brandweer extra alert. Stookvuren is op dit moment erg gevaarlijk, vanwege de droogte. Zeker in de buurt van bosgebieden.