Breurs haalt ruim 1900 euro op voor goede doel

Sevenum Algemeen 1 januari 2023

Breurs in Sevenum heeft in totaal 1910,12 euro opgehaald voor Stichting Kankerpraat. Het café in Sevenum was 72 uur non-stop open om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Stichting Kankerpraat is een nieuwe stichting uit Horst die opgezet is door een jonge groep vrijwilligers (Ken Driessen, Vito Smedts en Steffan Cox) die zelf getroffen zijn - of op een andere manier getroffen zijn door kanker.

Begeleiding

Deze groep ervaringsdeskundigen biedt emotionele begeleiding door een luisterend oor te bieden en ervaringen te delen met patiënten en naasten die hier behoeften aan hebben. Specialisten in het ziekenhuis behandelen de medische kant van de kanker. Stichting kankerpraat biedt de psychische ondersteuning op vrijwillige basis aan de hand van behoeften van de patiënt en eigen ervaringen.

Top 2000-café

De Sevenumse kroeg was tijdens de Top 2000 van NPO Radio 2 non-stop geopend. Bezoekers konden deelnemen aan een Top 2000-muziekquiz, oliebollen kopen en bovenal gekke weddenschappen werden er afgesloten voor Stichting Kankerpraat.