Buurtbewoners niet blij met plan appartementencomplex in Horst

Horst Algemeen 4 mei 2022

Buurtbewoners van de nieuwe woonwijk ‘Disselhoff’die op de locatie van houthandel Mol in Horst moet komen, vinden het geplande appartementencomplex veel te hoog. Dat meldt de Limburger.


De omwonenden vrezen dat toekomstige bewoners van de nieuw te bouwen woningen op de hoek van de Venloseweg en Van Douverenstraat straks vanaf de vierde etage vrij zicht hebben op hun tuinen en woonkamers. ‘’Een aantasting van hun woongenot’’ aldus de buurtbewoners, die ook al geklaagd hebben bij de gemeente. Die heeft de bezwaren in eerste instantie ongegrond verklaard.

Groen

De buurt heeft zich volgens de krant tot de nieuwe gemeenteraad gewend. Ze zouden nog liever houthandel Mol terug zien dan dat de nieuwe woningen aan de overkant van hun straat worden gebouwd zoals ze nu ingetekend staan. Behalve buren die de nieuwbouw niet zien zitten, is er in het plan eigenlijk ook te weinig ruimte voor openbaar groen. Volgens wethouder Eric Beurskens gaat het hier om een inbreidingslocatie en dan moeten er nu eenmaal concessies worden gedaan. Om toch een beetje in de goede richting te komen, komen er groene sedumdaken. ‘’Dat is niet wat we eigenlijk willen, maar geen ontwikkeling op die plek is niet wenselijk gezien de grote druk op de huidige woonmarkt”, aldus de wethouder.