Campagne tegen hardrijden groot succes

Horst Algemeen 13 oktober 2023

De politie hield samen met kinderen en omwonenden van de Norbertuswijk in Horst een snelheidscontrole en spraken automobilisten aan. Samen met Veilig op Weg, het Wijkcomité en de gemeente Horst aan de Maas heeft TEAM30 gewerkt aan een campagne voor een veiligere buurt en 30 kilometer-zone. 

Bestuurders die zich aan de snelheid hielden kregen een roos, degenen die te hard reden kregen een waarschuwing en een smiley die men aan de binnenspiegel kan hangen als reminder.

30 kilometer-zone

Een aantal wijkbewoners van de Horster buurt maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid in de wijk. Ze zien hoe het vaak maar nét goed gaat. Ze horen hoe mensen met een rollator of jongere kinderen soms snel moeten zijn om veilig te kunnen oversteken doordat automobilisten echt te hard rijden. Dat kan en moet anders, vinden zij. Daarom zijn ze gestart met TEAM30. In samenwerking met Veilig op Weg werd er een campagne opgestart. 

Eén straat werd afgesloten en was vandaag een echte speelstraat. Ook werd er onder grote belangstelling door wethouder Kuipers van Horst aan de Maas een doek onthuld, om nog meer aandacht te geven aan dit initiatief en veilig verkeer.