CDA zet Geurts aan de kant als wethouder

Horst Politiek Verkiezingen 9 mei 2022

Han Geurts uit Horst zal niet meer terugkeren in het nieuwe college van Horst aan de Maas. Zijn partij, CDA Horst aan de Maas, heeft te kennen gegeven niet meer een nieuwe periode als wethouder voor Geurts te steunen.

Geurts reageert teleurgesteld op het nieuws van het partijbestuur.

Ambassadeur

"De afgelopen 4 jaar heb ik me ingezet voor deze mooie gemeente. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met Horst aan de Maas en wil iets betekenen voor onze eigen leefomgeving. Ik heb dat de afgelopen 4 jaar als wethouder kunnen doen. Ik ben trots op Horst aan de Maas, op de aanpakkersmentaliteit en op de samenwerking in de gemeenschap. Ik heb gewerkt aan mooie projecten, zoals ’t Gasthoês, en we hebben flinke stappen gezet in de verduurzaming van accommodaties, leefbaarheid, sport en cultuur. Ik ben enorm trots op alle verenigingen en stichtingen in onze gemeenschap. Ik ben altijd ambassadeur voor hen en hun werk geweest en heb me zo opgesteld."

Geen steun

Over het proces licht hij toe: "Ik kreeg van het CDA de mededeling dat ze mijn kandidatuur als wethouder niet steunen. Ik ga niet over het besluit, maar dat de CDA-raadsleden dit besluit genomen hebben zonder eerst met mij in gesprek te gaan, doet me erg veel pijn. Ik heb vandaag aan de gemeentelijke organisatie laten weten dat ik ze bedank voor het open en eerlijke contact en dat ik wethouder blijf, totdat het nieuwe college geïnstalleerd wordt." 

Geurts wil alle verenigingen, stichtingen en hun vele vrijwilligers bedanken voor de fijne samenwerking: "Jullie werk en inzet voor onze gemeente heeft mij de afgelopen 4 jaar veel energie geven en dat zal ik gaan missen.”