Clubgebouw Scheidsrechtersvereniging Horst -Venray nu ook BSO-locatie

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen Economie 19 juli 2023

Sportstuif biedt sinds kort buitenschoolse opvang aan in Horst. De plek is Trefhove, het clubgebouw van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray in de Kasteelse Bossen.

“We waren op zoek naar een opvangplek met voldoende ruimte binnen én buiten. Nou, Trefhove is een perfecte locatie voor ons. Er ligt een stuk gras naast de deur en om de hoek liggen de Kasteelse Bossen. Hier kunnen de kinderen zich na school heerlijk uitleven. Ideaal.” Aan het woord is Anouk Houterman, regiomanager bij Sportstuif. Haar organisatie biedt vijf middagen per week buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Fijne accommodatie 

“Ons eerste contact met Sportstuif dateert al van enkele jaren geleden, “zegt Jeu Verhaegh, bestuurslid bij de scheidsrechtersvereniging. “Door personeelswisselingen bij Sportstuif en vervolgens corona kwam het toen niet tot een samenwerking. Nu hebben we elkaar alsnog gevonden. Als scheidsrechtersvereniging zijn we er heel blij mee, omdat ons clubgebouw Trefhove overdag leeg stond. Dat is zonde, want het is een fijne accommodatie op een prachtige plek. “Voorzitter Stan Verhaag: ‘Bovendien hebben we ons gebouw twee jaar geleden verduurzaamd en extra toegankelijk gemaakt, met onder andere een toilet voor mensen met een fysieke beperking.”

Perfect

Zoals de naam Sportstuif al verraadt, gaat het om een sportieve vorm van kinderopvang met veel aandacht voor bewegen. Vestigingsmanager Laura Hoogers is er blij mee: “De binnenruimte van Trefhove is perfect geschikt voor opvang, fruit eten, knutselen en tekenen. Ook buiten kunnen we van alles doen: van tikkertje tot stoepkrijten, van skeeleren en skaten tot steppen.” Sportstuif ontwikkelde ook een eigen beweegmethode voor peuters: Het Bewegend Kind. Kinderen van 2 tot en met 4 jaar en hun ouders kunnen iedere  woensdagochtend bij Sportstuif terecht voor drie kwartier peutergym onder leiding van de gediplomeerde Laura Hoogers.

Sportstuif verzorgt zelf het vervoer van de leerlingen vanaf vijf scholen (in Meterik, Melderslo en drie scholen in Horst) naar Trefhove.