Clubs in Horst aan de Maas bundelen krachten met damesvoetbal

Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Melderslo Swolgen Tienray Sport 27 juni 2023

De vrouwen senioren van de voetbalclubs Sparta’18, SV Melderslo, SVEB, Sporting ST en AVV America bundelen haar krachten en beginnen gezamenlijk aan het nieuwe voetbalseizoen 2023/2024.

Het gaat hier om een extra bijzondere samenwerking. Samen hebben de vijf clubs namelijk een voetbalhistorie van meer dan 150 jaar meiden- en vrouwenvoetbal. Met deze stap willen ze gezamenlijk bouwen aan het meiden- en vrouwenvoetbal in de gemeente Horst aan de Maas en omstreken.

Drie elftallen

Er wordt gestart met drie elftallen in de respectievelijk vierde, vijfde en zesde klasse. Daarnaast start er een 7-tal in de Vrouwen 18+ competitie op zondag en een 7-tal in de Vrouwen 30+ competitie op vrijdagavond. Plezier, gezelligheid en teamspirit staan centraal en uiteraard voor iedere speelster een sportieve uitdaging op haar eigen voetbalniveau.

Meiden

Naast de samenwerking bij de dames, wordt er ook extra aandacht besteed aan de meiden die bij de verschillende clubs spelen. Iedere club voor zich heeft namelijk nog meiden gemengd met jongens en bij Sparta’18 zijn er voor de meiden vanaf 15 jaar zelfs échte meidenteams. Met de gezamenlijke krachten bieden de clubs uit Sevenum, Melderslo, Broekhuizen, Swolgen en America voor de voetbalmeiden van Horst aan de Maas een voetbalcarrière van pupil tot senioren.