Collectie Bidprentjes Historische Kring Horst digitaal

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Cultuur 4 juni 2024

De Historische Kring Horst heeft haar grote collectie bidprentjes digitaal beschikbaar gesteld op het Limburgs ErfgoedNet. Iedereen kan deze ca. 45.000 bidprentjes nu inzien. De bidprentjes komen uit de regio Horst aan de Maas, maar er zijn ook bidprentjes van elders opgenomen. 

Schenkingen

De collectie is voornamelijk tot stand gekomen door heel veel schenkingen van inwoners van Horst aan de Maas. Het oudste bidprentje in de digitale collectie is een prentje van Matthys Minten en Anna Sophia Buyssen, beiden op hoge leeftijd overleden in 1804. 

Website

Via het Limburgs ErfgoedNet kan nu iedereen thuis vanaf de bank zoeken in de verzamelde bidprentjes. Ook op de website van Museum de Kantfabriek is een link te vinden naar de digitale collectie bidprentjes. 

Wil je meer informatie over een van deze bidprentjes? Elke vrijdagmiddag zijn vrijwilligers aan het werk in Museum de Kantfabriek. Je bent dan van harte welkom. Of mail naar historischekring@museumdekantfabriek.nl