Contouren nieuwe locatie van Dichterbij Horst al goed zichtbaar

Horst Algemeen 14 november 2023

Er is inmiddels een start gemaakt met de nieuwbouw van Dichterbij in Horst. Op het voormalige Mikado-terrein is het grondwerk al voor een deel uitgevoerd en zijn de eerste funderingen gestort. De contouren van de twee gebouwen zijn al goed zichtbaar.

De start van de bouw heeft even geduurd, omdat er veel onduidelijkheid was met onder andere vergunningen.

Cliƫnten

Op deze nieuwe locatie aan de Deken Creemerstraat komen zorgwoningen voor 102 cliƫnten van Dichterbij. De toekomstige bewoners hebben de afgelopen jaren uitgebreid meegedacht over de nieuwe locatie. Hun behoeften, wensen en talenten stonden centraal in het ontwerpproces. Het resultaat daarvan is straks terug te zien op de nieuwe locatie.

Zo krijgt iedereen een eigen woning. De woningen zijn generiek van ontwerp, maar flexibel in indeling. Dat maakt de appartementen levensloopbestendig. De gangen zijn breed en dienen als verlengstuk van de woonkamers. Er komt een professionele gezamenlijke keuken die inspeelt op de specifieke wensen van bewoners over wanneer, waar, wat en met wie te eten. Ook neemt Dichterbij afscheid van de traditionele vorm van dagbesteding en biedt het alle dagen van de week activiteiten aan gericht op de specifieke wensen en talenten van de bewoners.

Duurzame gebouwen

Dichterbij gaat twee duurzame gebouwen neerzetten op het voormalige Mikado-terrein. In het eerste gebouw komen 24 appartementen, diverse ruimtes voor activiteiten en een restaurant. In het tweede gebouw komen 78 appartementen. Tussen en rondom de gebouwen komt veel groen. Het terrein wordt ingericht als een park waar bewoners van de nieuwe locatie anderen kunnen ontmoeten. 

Medio 2025 kunnen de inwoners hun intrek nemen.