Corners leggen Wittenhorst 1 over de knie

Horst Sport 12 september 2023

Wittenhorst 1 is tegen haar eerste nederlaag opgelopen in de vierde divisie. Na een voorsprong in de tweede helft werd er na twee tegendoelpunten uit een corner onnodig met 3-2 verloren van Nemelaer.

Direct na het eerste fluitsignaal volgde een scrimmage voor het doel van de thuisploeg, maar het lukte de bezoekers niet om de snelle voorsprong te pakken. In de eerste tien minuten wisten beide ploegen kansen te creƫren: de gastheren kopten over, Giel Beurskens schoot op de lat en vlak daarna werd de doorgebroken Nick Driessen van het scoren gehouden.

Achterstand

Na zo'n twintig minuten kwamen de Brabanders bijna op voorsprong, maar doelman Van Rens wist met een fabuleuze redding de brilstand te handhaven. Na ruim een half uur spelen zorgden misverstanden bij Wittenhorst voor groot gevaar. Matthijs de Waal profiteerde hiervan. Hij lanceerde ploeggenoot Pieter Vugts die na knap doorzetten beheerst binnenschoot: 1-0. Beide ploegen kregen nog een kans voor rust: Een vrije trap van de gastheren werd gekeerd door Van Rens en Giel Beurskens zag zijn schot overgaan.

Voorsprong

Na rust schoot Wittenhorst direct uit de startblokken. Uit de eerste aanval kwam de gelijkmaker: Joost van Rensch schoof behendig binnen en bracht de Horstenaren op gelijke hoogte. Tien minuten later kwamen de oranjehemden zelfs op voorsprong: over de rechterkant zette Van Rensch uitstekend door. In eerste instantie weet de doelman deze voorzet weg te tikken, maar in de rebound wordt er alsnog afgerond door Jeroen Verkennis.

Corners

Lang kon men niet genieten van de voorsprong. Amper drie minuten later volgt een hoekschop voor de thuisploeg en deze wordt binnengekopt door Luuk Vermeer. Waar Verkennis de bezoekers vervolgens bijna weer op voorsprong brengt, valt de treffer aan de andere kant: opnieuw verzilvert Nemelaer een hoekschop en middels een kopbal van Nick Vugts wordt het 3-2.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging de ploeg van Sjoerd van der Coelen vol voor de gelijkmaker. De Brabantse keeper redde knap op een inzet en een kwartier voor tijd kopte Verkennis over. De invalbeurt van Tom Spreeuwenberg moest een heus slotoffensief ontketenen, maar verder dan een knappe passeeractie en inzet van Van Rensch, kwamen de bezoekers niet.

Na een enerverende en sterk op en neer gaande tweede helft moet Wittenhorst de punten achterlaten in Brabant. Volgende week volgt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Unitas '30 uit Etten-Leur, dat al dertien keer scoorde in haar eerste drie wedstrijden.

Bron: Wittenhorst