Crowdfunding voor theatervoorstelling Rowwen Hèze

America Cultuur 14 maart 2023

Op 17 en 18 november staat de theaterproductie Terug naar Rowwen (Christiaan) Hèze op de planken van Schouwburg Venray. In dit project zijn toneel en muziek in perfecte harmonie.

Muziekvereniging St. Caecilia America wil laten horen dat klassieke muziek alles behalve saai is, maar juist ontzettend sfeervol kan zijn. 

Disciplines

Vele culturele disciplines komen samen in deze voorstelling. Muziek, dans, zang, toneel en ook geschiedenis over de Peel en het Limburgs dialect. Ook werken ze samen met een sociale werkplaats die ons helpt met de sfeervolle aankleding. Cultuur is voor iedereen en de organisatie vindt het belangrijk om met deze productie nieuwe verbindingen aan te gaan. Het is essentieel om als vereniging te blijven innoveren en investeren en daarom willen zij met hun professionele aanpak een geweldige theaterproductie op de planken zetten die iedereen en alles samen kan samenbrengen.

Christiaan Hesen

Het verhaal gaat over de jonge Christiaan Hesen, die met het verstrijken van de tijd steeds meer op d’n Rowwe begint te lijken. Christiaan moet aan de slag met het ontginnen van de Peel en leidt een eenzaam bestaan. Gelukkig heeft hij een goede vriend waar hij altijd bij terecht kan, een mysterieuze verschijning genaamd Walteck. Helaas krijgt d’n Rowwe het verdriet uit zijn verleden niet verwerkt en zoekt zijn heil in de drank. Het dorp wil hem wegjagen, maar tegelijk heeft d’n Rowwe bijzondere krachten waarmee hij bijvoorbeeld vee kan genezen. Zal het dorp uiteindelijk toch achter hem staan en zal d'n Rowwe zijn krachten voor het goede blijven gebruiken?

De kaartverkoop van de productie start op 17 april.

Crowdfunding 

St. Caecilia is een crowdfundingsactie gestart om de voorstelling te kunnen financieren. Via het platform “Voor de kunst” kan er worden gedoneerd. Meer informatie en doneren: https://www.voordekunst.nl/projecten/14953-terug-naar-rowwen-christiaan-heze