D66-GroenLinks en Pvda vormen nieuwe partij in Horster gemeenteraad

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Politiek 27 juni 2024

D66-GroenLinks en PvdA Horst aan de Maas vormen gezamenlijk een nieuwe lokale politieke partij: Leef Horst aan de Maas. Daarmee willen beide partijen een groener en socialer Horst aan de Maas.

Deze week plaatste de partij al mysterieuze borden in de gemeente met daarop een QR-code.

Gelijke kansen

De nieuwe politieke partij wil dat iedereen gelijk behandeld wordt en gelijke kansen krijgt. "Een Horst aan de Maas waar je wil wonen, werken, leven en recreëren", valt er te lezen op hun website, die inmiddels offline is gehaald. "Noem ons de sociale groenen of de groene socialen: linksom of rechtsom, we gaan voor hetzelfde doel", aldus Leef Horst aan de Maas.

De lokale partij wil iedereen een stem geven en doelen realiseren. "Niet door wollige, vage beloften, maar door in actie te komen. Niet door te roepen wat iedereen wil
horen, maar door het échte verhaal te vertellen. En niet door te verzanden in tegenstellingen, maar door bruggen te slaan." 

Bekendmaking

Aanstaande zaterdag zal de nieuwe partij officieel van start gaan met een introductie op het Sint Lambertusplein in Horst van 9:15 tot 10:00 uur.

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 zullen de namen D66-GroenLinks en PvdA in de Horster politiek blijven.