Dag van de Bouw: kijkje nemen bij nieuwbouw Dichterbij

Horst Algemeen 7 juni 2024

Op 8 juni aanstaande is de landelijke Dag van de Bouw. Smeets Bouw en Dichterbij stellen tijdens deze dag de in aanbouw zijnde locatie van Dichterbij in Horst open voor publiek. 

Buurtbewoners, cliënten, verwanten en andere geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur een uniek kijkje achter de bouwhekken krijgen.

Route wandelen

Bezoekers lopen tijdens het bezoek een route door beide gebouwen en het toekomstige park in het midden van het terrein. Op verschillende plekken wordt informatie gegeven over de nieuwe locatie en het bouwproces. Ook zijn er diverse betrokken onderaannemers aanwezig waar bezoekers kennis mee kunnen maken. De hele route is rolstoeltoegankelijk gemaakt.

In april werd het hoogste punt gevierd en sinds die tijd is er vooral aan het dak en de buitengevel gewerkt. Er zijn nog geen binnenmuren geplaatst, maar aan de hand van tekeningen en filmpjes krijgen bezoekers tijdens de Dag van de Bouw een indruk van de ruim 100 appartementen die in de gebouwen komen, de activiteitenruimtes, het restaurant en het Orthopedagogisch Dagcentrum.

Planning bouw

Na de bouwvakvakantie zullen de bouwwerkzaamheden vooral binnen de gebouwen plaatsvinden. De planning is dat in het voorjaar van 2025 de technische oplevering van de nieuwe locatie is. Daarna worden de gebouwen ingericht en gaan de cliënten in de zomer van 2025 verhuizen. Na de verhuizing worden de laatste oude Mikado-gebouwen gesloopt en wordt het park ingericht. In het voorjaar van 2026 is de nieuwbouw afgerond en vindt de officiële opening van de nieuwe locatie plaats.