Dames VC Trivia strijdend ten onder

Meterik Sport 3 december 2023

Afgelopen zaterdag speelde de het eerste dames team van VC Trivia tegen Livoc uit Liessel. De jonge dames uit Horst aan de Maas wisten dat ze diep moesten gaan voor een goed resultaat, daar Livoc al enkele jaren goed presteert in de promotieklasse.

VC Trivia toonde karakter en zorgde voor een mooie wedstrijd, alleen trok het uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 3-1.

Stijgende lijn

Dat Trivia de stijgende lijn te pakken heeft, werd al vroeg in de wedstrijd zichtbaar. Het ging gelijk op met de thuisploeg en ze lieten zien dat ze over de nodige aanvallende kwaliteiten beschikken. In het midden van de set ging het even helemaal mis aan Trivia zijde, de grip op de service van Livoc was weg, waardoor Livoc een riante voorsprong pakte. Dit resulteerde in een 25-16 set overwinning. VC Trivia toonde vervolgens karakter door in de tweede set meer lef te tonen, toch pakte Livoc opnieuw een ruimere voorsprong. Teuntje van Rengs wist met een mooie service serie uiteindelijk de stand weer gelijk te trekken tot 16-16. Dit was het startsein voor een spannende ontknoping. Op de stand van 24-24 zag de scheidsrechter niet dat de tegenstander de bal vier keer speelde, waardoor Livoc opnieuw op set point kwam. Deze werd door Livoc gepakt, waardoor Trivia opnieuw met lege handen stond.

VC Trivia moest weer opnieuw beginnen en ook nu lukte dat aan het begin van de set. Danique Oomen scoorde twee mooie punten en ook Isa Tacken liet van zich horen en met een 4-10 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Trivia zakte daarna ver weg en gaf de set uit handen. Het werd 25-20 voor Livoc.

Domper

Opnieuw een domper voor Trivia en dit werkte door aan het begin van de vierde set. Na een time-out bij 8-3 voor Livoc stond er opeens een ander Trivia. Er werd gespeeld alsof het de winnende set was. Met name Meike Tacken kwam sterk terug in de wedstrijd en scoorde er lustig op los. Een achterstand werd weggewerkt en Trivia bereikte 2 setpoints, het werd 23-25.