Dames VC Trivia winnen met 3-1 van VC Velden

Meterik Sport 10 december 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia in de Meterik tegen VC Velden. Trivia wist de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten en knokte zich met steun van een volgepakte hal naar een 3-1 overwinning.

Overtuigende start

Van meet af aan was Trivia dominant en wist al vroeg in de eerste set op 5 punten voorsprong te komen. In tegenstelling tot de vorige weken had Trivia afgelopen zaterdag grip op de side-out, wat maakte dat de voorsprong lange tijd stand hielt en zelfs tot 8 punten uitgebouwd werd. In de eindfase van de eerste set werd het toch nog billenknijpen. VC Trivia probeerde de tegenstander te ontregelen, maar dat had in beginsel nog niet het gewenste effect. VC Velden kwam tot 1 punt terug. Nadat Meike Tacken haar opwachting maakte kreeg Trivia de grip terug en won het de eerste set met 25-21.

Dipje

In de tweede set had VC Trivia het veel moeilijker. De servicedruk van de thuisploeg nam af en de tegenstander kreeg meer grip op de wedstrijd. De wisselingen aan Trivia zijde hadden niet het gewenste effect, en VC Velden won vrij eenvoudig met 17-25.

Veerkracht

De stand was daarmee weer in evenwicht en de spanning in de wedstrijd ook. Beide teams waren vanaf dat moment aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in lange rally’s, wat maakte dat de strijd ook voor het publiek te voelen was. De libero, Femke Linders aan Trivia zijde was daar het toonbeeld van. Pas aan het einde van de set kreeg VC Trivia mede door een uitblinkende Isa Tacken en een goede service van Danique Oomen meer grip op de tegenstander. De set werd met 25-21 gewonnen.

Beloning

In de vierde set begon VC Trivia nog slordig, maar langzaamaan kwam eruit wat al lange tijd in de lucht hing, volledige dominantie. Met name Ilse Bergs blok deze set uit, en Trivia pakte een zeer ruime voorsprong. Nog even leek VC Velden terug te komen, maar uiteindelijk wist Trivia een van de vele matchpoints te verzilveren, 25-22.