De dames van Set Up promoveren naar de Tweede Divisie

Damesteam Volleybalclub Meerlo promoveren naar Tweede Divisie

Meerlo Sport 19 april 2024

Dames 1 van volleybalclub Set Up uit Meerlo hebben het voor elkaar gekregen om twee jaar op rij te promoveren. Ze zijn vorig seizoen met overmacht naar de Derde Divisie gepromoveerd met 10 enthousiaste speelsters. 

De trainingen worden verzorgd door Angelique Willems en de coaches zijn Michiel Thiesen en Charles van Elst.  

Fantastisch seizoen

Dit seizoen zijn ze gestart met dezelfde staf en meiden met een aanvulling van Rian Wijnbergen. Ze hebben wederom een fantastisch seizoen gedraaid en waar het eerst het doel was om te proberen bovenin mee te draaien, werd het doel na een paar wedstrijden toch echt bijgesteld. Er zou wel eens een kampioenschap in het vat kunnen zitten. De coaches die elke training aanwezig waren om te zien welke sprongen al deze meiden maakte. Het was voor hun niet makkelijk, wie stellen we deze week op? Iedereen is goed, gedreven en in het bezit van vele kwaliteiten. En het mooie is dat het ook een grote vriendengroep is geworden die elkaar alles gunnen. 

Pittig en spannend

De eindsprint richting kampioenschap was pittig, maar ook super spannend. De laatste wedstrijd zou beslissend zijn. Er konden nog drie teams kampioen worden. Uiteindelijk wordt Set Up derde in de competitie met 68 punten. De nummers 1 én 2 hebben 69 punten. 

Doordat er een Superdivisie aankomend seizoen bij komt, promoveren de eerste drie teams rechtstreeks. Dit betekent dat VC Set Up voor het eerst in de historie van de volleybalclub Tweede Divisie gaat spelen. Willems blijft aankomend seizoen trainster. Helaas stoppen de twee coaches. Ze hebben de afgelopen vijf jaar enorm veel voor deze meiden én VC Set Up gedaan, daar is de club ook zo ontzettend dankbaar voor.