De Groëte Meule voor Jos van Rengs

Meterik Carnaval 11 februari 2023

Het Carnavals Comité Meterik heeft op vrijdagavond, tijdens de zittingsavond van Meterik, de Groëte Meule uitgereikt aan Jos van Rengs. Deze Groëte Meule wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Meterikse gemeenschap.

Van Rengs is op jonge leeftijd al lid geworden van de fanfare Concordia Meterik, waar hij 10 jaar bugel speelde. In datzelfde jaar kwam hij bij de voetbalclub, hier is hij 24 jaar lid geweest. 

Prins Jos I

Van Rengs is in 1976 uitgeroepen tot twaalfde prins van de Meulewiekers, als Jos I. Hij was ook betrokken bij de oprichting van jongerensoos OJC Knor en KNORPOP, waarbij in 1982 zelfs de Golden Earring op het programma stond. Nu nog steeds is de soos een ontmoetingsplek voor de Meterikse jeugd.  

In 1991 kwam hij bij de toneelvereniging ‘Tovri’, waar hij verschillende jaren toneel speelde en later zitting nam in het bestuur en voorzitter werd. Momenteel heeft hij hier wederom zitting in genomen. Daarnaast creëert hij graag de mooiste decorstukken, samen met de andere decorbouwers van Tovri.

In 2020 kwamen de plannen op tafel om de foyer van MFC “De Meulewiek” te verbouwen. Van Rengs heeft als coördinator en budgetbeheerder, samen met vele vrijwilligers, de gehele verbouwing begeleidt. Ook nu is hij wederom gevraagd om de volgende verbouwing in het MFC te begeleiden.