Museum De Locht

De Locht organiseert kinderactiviteit ‘Vroeger bij ons thuis’

Melderslo Zien & Doen 7 oktober 2023

In de herfstvakantie kunnen kinderen bij Openluchtmuseum de Locht ‘knutselen zoals vroeger’. Geïnspireerd door het thema van de Kinderboekenweek organiseert het museum op 17, 18 en 19 oktober het project ‘Vroeger bij ons thuis’. 

Kinderen krijgen een doos die ze als kamer mogen gaan inrichten met materiaal dat binnen het museum voorhanden is.

De Locht organiseert in de herfstvakantie al enkele jaren activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek - dit jaar ‘Bij ons thuis’. Omdat binnen het museum het leven vroeger op het platteland centraal staat, presenteert De Locht het project ‘Vroeger bij ons thuis’. De activiteiten worden georganiseerd in de herfstvakantie op 17, 18 en 19 oktober van 10.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.  

Project ‘Vroeger bij ons thuis’

Het museum gaat op 17, 18 en 19 oktober knutselen zoals vroeger. Kinderen moesten zich vroeger vermaken met materiaal dat voorhanden was, zoals dozen, kranten, bierdopjes, knopen en dergelijke. Kinderen krijgen een doos die ze, geheel naar eigen smaak, als een kamer mogen inrichten. Om de materialen te verzamelen komen ze door het hele museum. Op diverse plekken zijn vrijwilligers aanwezig die aanwijzingen geven en/of de kinderen op weg helpen.