Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik: Een frisse start van het nieuwe jaar

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 31 december 2022

Liefhebbers kunnen op 1 januari een frisse start van het nieuwe jaar inluiden met de traditionele Nieuwjaarsduik Horst Aan De Maas. Jaarlijks springen op Nieuwjaarsdag om 12.00 uur enkele honderden helden in het water van de Kasteelse Bossen. 

Een pluspunt is nu wel dat de muts thuis kan blijven tijdens de duik, koud wordt het niet. 

'Lenteduik

De temperatuur stijgt tot wel 13 graden, het regent maar de nieuwjaarsduik zal bijna als een lenteduik aanvoelen. Met de inzet door vrijwilligers kan er elk jaar weer een fantastische duik worden neergezet. Deze editie wordt voor de huidige organisatie wel de laatste. Maar gelukkig zet een clubje de traditie voort. 

2024

‘’We hebben een nieuwe jonge organisatie gevonden, dus zoals het er nu uit ziet gaat er toch in 2024 wel een nieuwjaarsduik komen’’, vertelt Paul Versteegen. ‘’We hebben een omkleedtent kunnen regelen, en natuurlijk  is er ook gratis soep. Iedereen mag duiken, aanmelden hoeft niet en we schenken gratis koffie en thee voor alle bezoekers. Wij hebben er zin in’’!