Dendron College Horst

Dendron College voert algeheel mobieltjesverbod in op school

Horst Algemeen 17 april 2024

Het Dendron College voert na de meivakantie een algeheel telefoonverbod in op de school. Mobieltjes mogen vanaf maandag 13 mei binnen en buiten op het schoolterrein niet meer worden gebruikt.

In de periode tot en met de zomervakantie wil de middelbare school ervaren hoe het verloopt en of er nog aanpassingen nodig zijn aan het verbod.

Telefoonbeleid

Eerder dit schooljaar voerde het Dendron al het verbod op mobiele telefoons in de klas in. De school wil nu nog verder gaan. Volgens rector Zwanetta Por van het Dendron College bevordert het hiermee de concentratie in de klas en wil de school het misbruik van de sociale media tegengaan, zoals pesten en ongeoorloofd foto's maken en filmen. Ook laptops van school mogen alleen nog maar gebruikt worden voor alleen school-gerelateerde programma's. Docenten kunnen zien door middel van speciale software of leerlingen ook daadwerkelijk alleen school-gerelateerde zaken op hun laptop aan het doen zijn.

Als leerlingen toch een mobiele telefoon gebruiken, zal deze ingenomen worden en kan deze een half uur na de lessen van de leerling weer opgehaald worden. 

Smartphonevrij

Het Dendron College is niet de eerste school in Nederland waar mobiele telefoons geweerd worden. Onder andere ook het Alfrinkcollege in Deurne heeft een algeheel telefoonverbod.

De medezeggenschapsraad (MR) van het Dendron heeft inmiddels ingestemd met het mobieltjesverbod.