Zwembad De Berkel

Derde editie van 'Zwempret' in zwembad Horst

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Cultuur 23 februari 2024

Op 4 april vindt de derde editie van Zwempret plaats in zwembad De Berkel in Horst. Het evenement heeft de bedoeling dat kinderen uit groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit de gemeente Horst aan de Maas als vervangende gymles gaan zwemmen in De Berkel. 

Al spelenderwijs maken de kinderen kennis met de verschillende takken van de zwemsport.  

Zwemvaardigheid

Tegelijkertijd wordt de zwemvaardigheid en watervrijheid van kinderen beoordeeld. Uit onderzoek blijkt dat sommige kinderen niet voldoende watervrij zijn om veilig te zwemmen, dit is ook bij meerdere kinderen naar voren gekomen tijdens de vorige editie van Zwempret. De gemeente heeft het standpunt dat iedereen in Horst aan de Maas voldoende zelfredzaam moet zijn in het water en wil hierin investeren.

Zwempret is een samenwerking tussen zwemclub HZPC, Dynamiek Scholengroep en gemeente Horst aan de Maas met haar personeel van zwembad De Berkel. Ook staat het bezoek van wethouder Elbert Joosten op de planning.