Dit weekend Meterikse kermis

Meterik Cultuur 3 juli 2023

De zesde editie van de Meterikse kermis staat voor de deur. Attracties staan dit weekend opgesteld in het centrum van het dorp. Naast de attracties, is er iedere dag een breed scala aan randactiviteiten voor jong en oud georganiseerd en een zeer gevarieerd uitgaansprogramma in de feesttent. 

De organisatie is in handen van Stichting Meterikse Kermis.  

Tweede weekend van juli

Sinds 2016 wordt in het tweede weekend van juli, in het centrum van het dorp, de kermis georganiseerd. Inmiddels een traditie die niet meer weg te denken is. Aankomend weekend is het weer zover. Er staat voor jong en oud een zeer gevarieerd programma klaar.  

Op vrijdagavond 7 juli wordt de kermis officieus gestart met de uitslagenavond van de Miëterikse Kwis. Vanaf 20:00 spelen de teams, die eerder deelnamen aan de kwis op 17 maart jl., een afsluitende teamopdracht en wordt de winnaar van de Miëterikse Kwis 2023 bekend. Bovendien is de teamopdracht leuk om te kijken voor niet-deelnemers van de kwis. Er is deze avond muziek van DJ Stan en de Bramberries.  

De kermis wordt op zaterdag 9 juli om 14:00 feestelijk geopend met de uitslag van de kleurwedstrijd en een flinke knal op de gong. Vanaf dan zijn ook de attracties geopend. Om 14:30 start de kindereditie van hardloopwedstrijd ‘Rundje um de Zaal’ (500m en 1000m), gevolgd door de volwassenen om 16:00, die laten zien wie de snelste is op de 5 en 10 kilometer. Verder die middag is er T-shirt versieren en lasergamen voor de basisschoolkinderen. De feesttent wordt op zaterdagavond vanaf 20:00 op de kop gezet door SLAMM en Star DJ.  

Buikschuiven

Zondag 10 juli starten de festiviteiten al in de ochtend met een nieuwe, maar geen onbekende, activiteit: buikschuiven. Vanaf 11:00 start het buikschuiven voor de kinderen tot en met 16 jaar en om 13:00 zijn de volwassenen aan de beurt. Iedereen die mee wil doen kan spontaan meedoen. In de middag kunnen kinderen zich prachtig laten schminken en maakt de ballonnenman gave kermisballonnen. Natuurlijk is er ook de welbekende loterij met weer vele mooie prijzen. Op het terras is tijdens de middag muziek van DJ Harrald. De dag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van Net Oet Bed en DJ Nick van Rens.  

Op maandag 11 juli is het, na de seniorenochtend met Henk Amuseert, tijd voor het matinee. Het welbekende toeptoernooi start om 13:00. Daarnaast is er voor de volwassenen een beerpreuvenement door de Horster Beer Brouwers en voor de jeugd is er een creatieve activiteit met het versieren van de straten in Meterik. Op deze middag en avond verschijnen twee artiesten op het podium. The Sparks en AMC Zengers welteverstaan. De kermis wordt met een knaller afgesloten door de mannen van Music On Demand en DJ Horspower.