Dit weekend 'Weg van de Kunst'

Horst Zien & Doen 6 juni 2023

Kunstenaarscollectief ZEEN organiseert een tweede kunst- en atelierroute Weg van Kunst. In 2019 heeft de eerste atelierroute al veel publiek getrokken. 

Bij deze tweede versie hoopt de organisatie nog veel meer mensen te kunnen prikkelen.

Ateliers

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni zijn negen ateliers te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur, met werk van 14 kunstenaars. In 't Gasthoês in Horst is dit weekend een informatiepunt ingericht. Hier kunnen belangstellenden een informatieboekje afhalen, een routekaart met de adressen en een stempelkaart. In 't Gasthoês kan men ook van alle kunstenaars alvast een korte impressie krijgen. Zo kan er makkelijker gekozen worden welke ateliers je het eerste wilt gaan bezoeken.

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Tijdens deze kunst- en atelierroute kan je ook zelf aan de slag. Op 4 van de negen locaties kan je zelf ontdekken wat er met je gebeurt als je aan de slag gaat met verschillende materialen en technieken. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen CKV-punten scoren als ze meedoen aan een of meerdere van deze activiteiten.

Zien

Zeen is dialect voor 'zien'. Voor deze naam is gekozen omdat deelnemende kunstenaars zichzelf beter willen laten zien maar ook anderen de gelegenheid willen geven actief te participeren in kunst- en cultuuractiviteiten. 'Zien en gezien worden' staan daarbij centraal. ZEEN bestaat dit jaar vijf jaar en heeft inmiddels 56 leden en vrienden.