foto-koningsdag 2020-lynda hovens

Diverse activiteiten in gemeente tijdens Koningsdag

Horst Sevenum Hegelsom Lottum Zien & Doen 25 april 2023

Op donderdag 27 april organiseert Jong Nederland Horst weer een hele gezellige Koningsdag voor alle kinderen van Horst en omstreken. Uiteraard zijn de ouders ook van harte welkom.

Horst

Van 10:00 tot 11:30 uur mogen de kinderen hun fiets zo mooi mogelijk versieren in de blokhut van Jong Nederland Horst (Toon Hendriksstraat 3) voor het luttele bedrag van 2 euro. Aansluitend kunnen de kinderen mee doen aan de zogenaamde Fietsoptocht welke start op het grasveld achter de blokhut van Jong Nederland Horst en zal eindigen bij het monument van Kabouter Wijsneus (bij de Sint Lambertuskerk).

Op het Sint Lambertusplein vindt 's middags een leuke spellenkermis plaats waar de kinderen tussen 13:30 tot 16:30 uur alle spellen mogen spelen. Een spellenkaart slechts kost 3 euro.

Sevenum

Ook in Sevenum vinden er allerlei activiteiten plaats. Het Jongeren Gilde en het Oranje Comité organiseren tijdens Koningsdag tal van activiteiten in het centrum van Sevenum. Alles vindt plaats op en rondom het Raadhuisplein.

Traditioneel kunnen kinderen vanaf 13.30 uur hun spulletjes verkopen op de kindermarkt. Daar hoeft dit jaar geen standgeld voor betaald te worden. Met een stempelkaart kunnen de kinderen meedoen aan activiteiten en genieten van wat eten en drinken.

Andere activiteiten tijdens de viering van Koningsdag zijn dansclinics van Hosema en een 'ren-je-rot-race' op een groot luchtkussen. Ook kun je je laten schminken of je creativiteit tonen op een enorme tekenwand. De activiteiten duren tot ongeveer 17:00 uur.

Hegelsom

Elk jaar organiseert het Oranje Comité Hegelsom op Koningsdag een leuke dag voor jong én oud. Met een gezellige kindermarkt, een spellencircuit voor de jeugd en als afsluiter leuke swingende muziek!

Terug van weggeweest is het fiets versieren. Versier je fiets thuis zo mooi mogelijk en kom met je versierde fiets naar de feest locatie. De mooist versierde fietsen winnen een leuke prijs. Alle activiteiten vinden dit jaar plaats op het terrein bij de tijdelijke locatie van Café Debije (bij het oude PTC+ gebouw).

De kindermarkt is van 10:30 tot 12:00 uur en het spellencircuit van 13:30 tot 16:00 uur. 

Lottum

Ook in Lottum vinden er allerlei activiteiten plaats op Koningsdag. Zo is er een spellenkermis, rommelmarkt, en loopt er een ballonnenclown rond. Koningsdag in Lottum vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur op het trapveldje aan de Ulsheggerweg.