Dorpsraad Grubbenvorst is gestopt: ‘We moeten er samen voor zorgen dat het dorp ook leefbaar blijft’

Grubbenvorst Algemeen 25 januari 2024

De Dorpsraad Grubbenvorst is gestopt. Het bestuur heeft besloten de dorpsraad met terugwerkende kracht per 31 december 2023 op te heffen door gebrek aan bestuursleden. ‘Enige tijd geleden hebben wij aangegeven afscheid te willen nemen om ruimte te geven aan nieuwe personen, die zich met jeugdig elan en energie willen inzetten voor ons mooie dorp. Helaas is ons dat niet gelukt’, laat de dorpsraad weten‘.

Leefbaar

‘Grubbenvorst is een geweldig mooi dorp met heel veel actieve inwoners, die heel veel mooie en fijne dingen organiseren. Maar we moeten er samen voor zorgen dat het dorp ook leefbaar blijft voor iedereen en voor de toekomst. Dat gaat niet vanzelf, maar dat vraagt om mensen die zich hiervoor willen inzetten. De Dorpsraad is daarvoor een heel mooi medium’. 

Oproep

Het bestuur concludeert dat er te weinig draagkracht is voor een dorpsraad in het dorp. ‘Met elk afscheid ontstaat er ook weer wat nieuws en we hopen dat dat nu ook gebeurt. Wij hopen, en doen dan ook een dringende oproep, dat een jongere generatie de uitdaging oppakt om een nieuwe Dorpsraad te formeren. Wij zijn nu bezig met de afhandeling van de lopende zaken en zullen geen nieuwe zaken meer oppakken’.

Danken

Voorzitter Ruud Meijers en Secretaris Jean Gielen willen namens alle eerdere leden van de Dorpsraad, iedereen danken voor het vertrouwen in alle jaren en met name de mensen die hun met raad en daad nog tot het laatst gesteund hebben. ‘Het gaat Grubbenvorst goed’.