Drie agenten Horster politiekorps onterecht ontslagen

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 13 oktober 2023

Drie agenten van het politiekorps Horst-Peel en Maas zijn onterecht ontslagen. Dat zegt de rechtbank vrijdag. Twee andere agenten zijn wel terecht ontslagen. Zo meldt 1Limburg.

De drie zouden ontslagen zijn na plichtsverzuim.

Plichtsverzuim

De agenten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan een of meer vormen van ernstig plichtsverzuim, zoals pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden. Ze stuurden onder meer grensoverschrijdende berichten in een besloten WhatsApp-groep. Deze berichten zouden volgens de rechtbank niet ernstige genoeg zijn om de agenten te ontslaan. Bij de twee andere agenten vindt de rechtbank het strafontslag wel gerechtvaardigd omdat zij vals proces-verbaal opgemaakt hebben. Eén van de twee deed bovendien een valse melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Volgens de rechtbank is dat onacceptabel.

Lees ook: Vijf agenten Horster politiekorps ontslagen