Een kleurrijk hinkelpad voor BS de Twister

Horst Algemeen 17 juli 2023

Basisschool de Twister kreeg op de laatste schooldag een kleurrijk hinkelpad cadeau. Oudercontactgroep ‘Best Bijzonder’ had na opheffing van de stichting nog wat geld in het spaarpotje en wilde hiermee iets ‘best bijzonders’ doen. Met dit unieke deugden-hinkelpad is dat zeker gelukt.

Bedankje

"Het hinkelpad is een bedankje voor basisschool de Twister, waar we in 2010 met onze ouderavonden mochten starten“, vertelt Anita Joosten, die destijds samen met twee andere moeders het initiatief nam voor de oudercontactgroep. “Tegelijkertijd is het een ode aan alle best bijzondere kinderen, hun ouders en hun leerkrachten, die met geduld en inlevingsvermogen deze kinderen helpen hun weg te vinden.“

Karaktereigenschappen

 “Als je je zorgen maakt over je kind is het fijn als je kunt praten met andere ouders die uit eigen ervaring weten wat je voelt“, vult Uta Halbreiter aan. “Of je kind nu een chronische ziekte heeft of een diagnose zoals autisme, dyslexie of ADHD, of om andere redenen niet lekker in zijn vel zit – op onze avonden konden ouders herkenning en steun ervaren bij elkaar. We leerden zo al doende de focus te leggen op dat wat wél goed gaat. Uitgaan van de kwaliteiten die iedereen heeft en die bewust inzetten – dat was onderdeel van de visie van Best Bijzonder. Een aantal van deze positieve karaktereigenschappen zijn dan ook terug te vinden in het hinkelpad: creatief, zorgzaam, dankbaar, krachtig, tevreden, moedig… een bonte keuze aan deugden, die iedereen bezit''. 

Oud-leerling

De 15-jarige Caitlin Gooren, oud-leerling van de Twister, is de ontwerpster van dit unieke hinkelpad. Ze zette geen cijfers in de vakjes, maar deugden. En verwerkte bovendien het logo van Best Bijzonder erin: de bonte ronde smileys en één best bijzondere, het vierkantje. Het idee was snel goedgekeurd – maar hoe maak je er een hinkelpad van?

Uitdaging

Houben Routing uit Horst nam de uitdaging aan en toverde het in puzzelstukjes geleverde ontwerp om in een custom-made, one-of-a-kind hinkelpad waarop de kinderen van de Twister niet alleen het hinkelen kunnen oefenen. De voormalige oudercontactgroep zorgt ook voor praktische spelsuggesties zodat het hinkelpad ná de zomervakantie spelenderwijs kan helpen bij de karakterontwikkeling. 

Uitroepteken

“Onze kinderen hebben hun weg inmiddels gevonden, daarom hoort Best Bijzonder op te bestaan. Ruim 12 jaar lang hebben we tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten met openheid naar elkaar geluisterd: ‘denk in vraagtekens’, luidde de uitnodiging. Dit hinkelveld zet niet zomaar een punt, maar een uitroepteken achter onze Best-Bijzonder-tijd.“ Na de feestelijke onthulling op de laatste schooldag werd het vrolijke hinkelpad vol enthousiasme in gebruik genomen door de leerlingen.