_nuhadm_geldkist euro

Een laagdrempelig spreekuur Geldzaken

Horst Economie 17 maart 2023

De gemeente gaat een inloopspreekuur organiseren over geldzaken. Inwoners kunnen vragen stellen over schulden, werk en inkomen.

"We zien dat inwoners niet altijd uitkomen met hun inkomen", stelt wethouder Roy Bouten (PvdA). "Daardoor lukt het niet om hun rekeningen op tijd te betalen. Hierdoor ontstaan betaalachterstanden en schulden, wat stress met zich meebrengt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Voor iedere inwoner kan daarom de oplossing anders zijn. Om echt te kunnen doen wat nodig is, is het belangrijk om het goede gesprek met elkaar te voeren. We investeren in het contact met onze inwoners, vanuit oprechte betrokkenheid en interesse. Door het organiseren van laagdrempelige inloopspreekuren in dorpen en wijken, kunnen mensen met zorgen over hun financiƫle situatie terecht met vragen."

Inloopspreekuur

De gemeente organiseert een inloopspreekuur geldzaken elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 09.00-12.00 uur. Op 21 maart wordt gestart met een eerste inloopspreekuur Geldzaken bij Onze Loods aan de Venloseweg 22-24 in Horst waar inwoners met geldzorgen of vragen over schulden, werk en inkomen terecht kunnen. 

Het inloopspreekuur wordt bemand door een integraal team van consulenten schuldhulpverlening, backoffice-medewerkers en consulenten Werk en Inkomen. Hierbij wordt ook de samenwerking gezocht met andere maatschappelijke partners. Later worden deze spreekuren uitgebreid naar meerdere dorpskernen in Horst aan de Maas, maar nu kan iedereen terecht bij Onze Loods.