Een schone buurt dankzij leerlingen De Doolgaardschool

Horst Algemeen 8 april 2023

Met het thema ‘zwerfafval’ hebben leerlingen van de groepen 6 van basisschool De Doolgaard in Horst zich afgelopen week ingezet voor een schone buurt. 

In het kader van KERNgezond gingen de kinderen afgelopen donderdag aan de slag met het opruimen van zwerfafval in de omgeving van hun school.

2000 stukjes

In de klas gingen ze aan de hand van een presentatie en foto’s in op wat zwerfafval is, hoe het in de natuur komt, en wat voor gevolgen het heeft voor de dieren. Daarna was het tijd om zelf naar buiten te gaan en met een knijper en vuilniszak de omgeving af te zoeken naar zwerfafval. In kleine groepjes gingen maakte ze elk een stuk van de wijk rondom de school schoon. Per klas haalden ze in ruim in half uur meer dan 2000 stukjes zwerfafval op! Van sigarettenpeuken tot bierflesjes tot kassabonnetjes.

Voorbeeld

De kinderen vonden dat er toch wel erg veel zwerfafval lag en maakten daarom samen de afspraak zelf nooit meer iets weg te gooien maar alles netjes in de afvalbak te doen. Hopelijk volgen velen dit voorbeeld!