Eerste keer winst op Maastricht voor Horster hockeymannen

Horst Sport 8 april 2024

Op zondag 7 april stond de thuiswedstrijd van Hockeyclub Horst tegen Maastricht op de planning. De Horster hockeymannen waren erop gebrand om na drie tegenvallende resultaten voor de eerste keer te winnen van Maastricht. 

Het was mooi weer, dus het publiek stond met grote getale langs de zijlijn om Horst naar een overwinning te juichen.  

Vol

Na het eerste fluitsignaal was gelijk te merken dat beiden teams er vol voor gingen. Het eerste kwart ging het over en weer, maar dit zorgde er niet voor dat de brilstand van het scorebord was. Tijdens het tweede kwart was het Maastricht die de score opende, 1-0. Hierop antwoordde Horst door een benutte strafcorner van Max Smeds, 1-1. Hiermee gingen de teams de welverdiende rust in. 

Na even uitgerust te hebben gingen beide teams met verse energie voor de winst. Na veel druk van Maastricht was het Horst die door middel van een mooie crosspass de score op 2-1 zette. Hier had Maastricht snel antwoord op door het benutten van een strafcorner, 2-2. Hierna kreeg Maastricht een strafbal, 2-3. Gelukkig was er aan het einde van de derde kwart een benutte strafcorner van Smeds, waardoor hij zijn hattrick compleet maakte, 3-3. 

Punten mee naar huis

Beide teams waren erop gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk was het Floris Janssen die 5 minuten voor tijd een strafcorner benutte waardoor de eindstand van 4-3 werd bereikt.  

Volgende week zondag 14 april mogen de Horster hockeymannen richting Veldhoven om drie punten te veroveren van Basko.