foto-korfbal-nuhadm

Eerste punten van het nieuwe seizoen voor Oxalis

Hegelsom Sport 25 september 2023

Zondag stond de tweede wedstrijd op het programma voor de dames van korfbalclub SV Oxalis. Na een lange reis naar Millingen aan de Rijn, kon de wedstrijd tegen ODIO beginnen.

De dames begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Oxalis nam al snel de leiding in de eerste helft; er kwamen veel kansen waardoor de score op kon lopen. Ook verdedigend zaten de dames er erg goed op. Door de druk die Oxalis gaf, had ODIO het moeilijk met kansen zoeken. Hierdoor ging Oxalis de rust in met een 1-7 voorsprong. In de rust werd aangegeven dat het verdedigend erg goed ging, dit moesten de dames doorzetten. Aanvallend was het erg belangrijk dat de kansen werden afgemaakt,

Oxalis miste nog te veel kansen

ODIO kwam beter uit de kleedkamers, en begon de tweede helft vol met zelfvertrouwen. Hierdoor wisten ze meer te scoren en dichterbij Oxalis terug te komen. Oxalis had daarentegen meer moeite met de kansen afmaken, waardoor de dames het hun zelf moeilijk maakte. Oxalis bleef proberen met het creƫren en afmaken van haar kansen, maar het ging deze wedstrijd erg moeizaam voor de dames.

Hierdoor eindigde de wedstrijd met een 9-12 en konden de punten gelukkig nog mee naar huis worden genomen.

Aanstaande donderdag speelt Oxalis haar tweede bekerwedstrijd tegen Stormvogels 1 thuis om 20.00 uur.