Eerste idee-café vindt plaats in De Wingerd

Essentie nodigt inwoners uit voor tweede 'Idee-Café' in Horst

Horst Politiek 21 mei 2024

Lokale politieke partij Essentie organiseert op 19 juni een tweede editie van het 'Idee-Café'. Na een eerste succesvolle editie op 27 maart in Sevenum, staat nu de tweede editie gepland in Horst. 

Het 'Idee-Café' biedt op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de mogelijkheid om open gesprekken te voeren en ideeën kunnen aandragen over onderwerpen als wonen & leefbaarheid, verkeer & veiligheid, zorg & gezondheid, natuur & duurzaamheid, sport & cultuur en werk & onderwijs.  

Succesvol

Robbert Speksnijder geeft als medeorganisator van het idee-café aan: “Tijdens de eerste editie hebben we inwoners, verenigingen en bedrijven uitgenodigd uit Sevenum, Kronenberg en Evertsoord om ideeën te komen delen. De opkomst was succesvol en deze trend willen we graag doorzetten in Horst! Ideeën van inwoners zijn namelijk van onschatbare waarde.”  

Tijdens het idee-café avond zal elke thema een speciale hoek hebben waarin inwoners vrij zijn om met een kop koffie of thee in de hand ideeën te delen en met elkaar te discussiëren. Hoe is het wonen in Horst? Op welke manier moeten verenigingen ondersteunt worden? Welke ontwikkelingen zijn juist wel of niet gewenst in de Kasteelse Bossen? (Burger)raadsleden zullen aanwezig zijn om het gesprek mee aan te gaan en input te verzamelen. Alle ingebrachte ideeën zullen zorgvuldig worden overwogen en meegenomen in de verdere ontwikkeling van Essentie. Tijdens het idee-café kunnen aanwezigen hun emailadres achterlaten. Na de bijeenkomst worden de deelnemers dan via de email geïnformeerd over de uitkomsten en hoe hun input wordt gebruikt. Op de website van Essentie is bijvoorbeeld de terugkoppeling van het eerste idee-café te lezen.

“Na een eerste succesvolle bijeenkomst in Sevenum, zijn we klaar voor een enthousiaste en mooie tweede bijeenkomst! We blijven daarbij benadrukken dat de betrokkenheid van onze inwoners, verenigingen en bedrijven bij het vormgeven van de lokale politiek enorm van belang is. En ik ben ervan overtuigt dat ook Horst boordevol hele goede ideeën zit. Wees dus voor welkom 19 juni!” aldus fractievoorzitter Kay Thijssen.

Het Idee-café vindt plaats op 19 juni in De Letste Geulde, Noordsingel 75 in Horst en start om 19:30 uur.