Extra krediet voor bouw Kindcentrum Weisterbeek in Horst

Horst Algemeen 13 december 2023

Op 8 maart 2022 stelde de gemeenteraad een krediet beschikbaar voor de nieuwbouw van Kindcentrum Weisterbeek in Horst en indexeerde dit vanwege prijsstijgingen bij de begroting 2023 en 2024. 

Na een participatietraject met omwonenden bleken de ambities op de huidige locatie op het gebied van wonen, onderwijs, ontmoeting, parkeren en een groene omgeving moeilijk inpasbaar. Dat maakte dat de gemeente, in samenspraak met het onderwijs, voor Kindcentrum Weisterbeek een nieuwe locatie uitwerkte in de Afhang (Aan de Kabroeksebeek). 

Groene omgeving

Op deze plek blijken de diverse ambities beter inpasbaar en is er de mogelijkheid om een eigentijds Kindcentrum te realiseren in een groene omgeving. Een aantal nieuwe ontwikkelingen zorgt ervoor dat aanpassing van het beschikbaar gestelde krediet nodig is. Zo groeit de school harder dan voorzien en wordt het krediet naar prijspeil 2024 bijgesteld. Daarnaast maakt de gemeente, vanuit het belang van gezond en actief opgroeien, bewegingsonderwijs in en om de school mogelijk. Tot slot houdt zij rekening met mogelijke extra kosten vanwege onder andere netcongestie. 

Het college stelt de gemeenteraad voor het beschikbare krediet van 9,5 miljoen euro voor Kindcentrum Weisterbeek te verhogen en een krediet van 2,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de groei van de school, problemen met het aansluiten op energienet, indexering van de bouwkosten én bewegingsonderwijs.